Nieuws

08 september 2023

Senior Screening: honden & katten

Senior Screening

Maand van de oudere hond

Wij hebben vanaf nu tot het einde van het jaar de actie 'maand van de oudere hond'. Omdat Gregorius ouder is dan 7 jaar willen we u graag uitnodigen voor een bezoek. Huisdieren worden net als mensen steeds ouder, daarom besteden wij binnen de kliniek extra zorg en aandacht aan onze oudere patiënten om gezondheidsproblemen op tijd te ontdekken en te behandelen. Onze huisdieren kunnen niet praten en zijn meesters in het verbergen van ongemakken. Daarom worden gezondheidsproblemen vaak later ontdekt dan nodig en dan is een behandeling complexer én duurder.

Wat bieden wij

Om op tijd te kunnen ontdekken of uw huisdier iets mankeert, bieden wij naast een uitgebreid lichamelijk onderzoek de mogelijkheid om een bloed- en urineonderzoek te laten doen.

 • Uitgebreid lichamelijk onderzoek:

  Tijdens het consult wordt uw huisdier van kop tot staart nagekeken en besteden wij extra aandacht aan de algehele conditie, het gebit, de beweging en het gewicht. Dit laatste moeten we goed in de gaten houden, want een dier dat regelmatig slechts een paar ons afvalt maar niet op een daarvoor bestemd dieet staat, kan wel degelijk een onderliggend probleem hebben.

 • Bloedonderzoek

  Het bloedonderzoek doen wij in huis. Dat wil zeggen dat wij bloed afnemen bij uw dier en dat wij dit in ons eigen laboratorium op de praktijk testen. De resultaten van het onderzoek geven een indruk hoe de conditie is van onder andere de nieren, lever, schildklier en alvleesklier. Daarnaast zal er een ontstekingsbloedbeeld worden bepaald.

 • Urineonderzoek

  Een ander belangrijk onderzoek om een goed beeld van de algehele conditie van uw dier te krijgen is het urineonderzoek. Hierbij kijken we onder meer naar hoe goed uw dier de urine kan concentreren én naar eventuele afwijkingen in de urine zoals de aanwezigheid van ontstekingen, urinekristallen, suiker, eiwitten en bloed. Voor tips en adviezen om urine op te vangen kunt u contact met ons opnemen.

Vanaf welke leeftijd kan ik een bloedonderzoek doen?

Wanneer u dat wenst, kunt op elke leeftijd van uw dier een bloedonderzoek doen, ook als het op het oog niets mankeert. Omdat naast de leeftijd ook de grootte en het ras een rol spelen, houden wij voor onze senioren een leeftijd aan welke varieert van 6 tot 9 jaar.

 • Hond < 10 kg vanaf 9 jaar
 • Hond 10 – 25 kg vanaf 8 jaar
 • Hond 25 – 40 kg vanaf 7 jaar
 • Hond > 40 kg vanaf 6 jaar

De resultaten

Wanneer het bloedonderzoek en het lichamelijk onderzoek zijn uitgevoerd, bespreken wij met u het resultaat. Uiteraard gaan wij uit van het positieve en is uw huisdier op het moment van testen gezond, maar het kan ook zijn dat uw dier wel een gezondheidsprobleem heeft of dit aan het ontwikkelen is. Denk aan nierziekte, hartproblemen, suikerziekte, leverproblemen, schildklieraandoeningen maar ook aan gebitsproblemen en/of gewrichtsaandoeningen.

Ons advies

Afhankelijk van de resultaten krijgt u van ons een advies op maat en zullen wij met u een behandelplan opstellen. Is uw dier op het moment van testen gezond dan raden wij u aan om tenminste één keer per jaar opnieuw een bloedonderzoek te laten doen. Op deze manier kunnen wij veranderingen in het bloedbeeld tijdig ontdekken. Hiermee hopen wij samen met u uw huisdier een lang en gezond leven te bieden.

Aanbieding: gedurende de komende periode besteden we extra aandacht aan de gezondheidscontrole van de oudere hond. We controleren het gewicht, meten de bloedruk en luisteren naar het hart. Ook bekijken we de oren, ogen en het gebit. U betaalt hiervoor slecht € 30,- in plaats van de gebruikelijke consultkosten.

Vanaf nu kunt u hiervoor een afspraak maken. Bel ons of boek online dan zien we u en Gregorius graag in de praktijk.

Maak een afspraak voor Senior Screening


Tot binnenkort en met vriendelijke groet,

Het team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel

 

En in oktober is het weer de maand van de oudere kat

Wist je dat...

 • 2 op de 3 katten ouder dan 7 jaar pijn hebben door artrose?
 • 1 op de 3 chronische nierziekte heeft?
 • katten ziektes heel goed kunnen verbergen
Laat je kat controleren, maak een afspraak!

juni 2023

Dierenartspraktijk Scherpenzeel zoekt 2x dierenartsassistent

Wij zoeken jou!

I.v.m. zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een vervangend dierenartsassistent én daarnaast zijn wij op zoek naar een extra dierenassistent.

[SCHERPENZEEL] Dierenartspraktijk Scherpenzeel is een eerstelijns kliniek voor gezelschapsdieren gevestigd in het hart van Scherpenzeel. Bij binnenkomst merk je het direct. Hier staat het enthousiasme voor zowel het dier als eigenaar centraal. Om het bestaande team uit te breiden zoekt de praktijk een dierenartsassistent.

Alle gezelschapsdieren met problemen van uiteenlopende aard zijn bij de dierenartspraktijk welkom. Een gespecialiseerd team staat voor je klaar. Dierenartspraktijk Scherpenzeel ligt prachtig gelegen in het centrum van Scherpenzeel, in het voormalig postkantoor van het dorp.

In een aangename sfeer geeft het team alle zorg en aandacht aan jou en je huisdier. Dierenarts Alfred Braam: ,,Communicatie met gevoel en inlevingsvermogen. Dat typeert onze praktijk. Niet voor niets is ons motto: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Wij stralen rust en begrip uit, in een aangename sfeer. Vertel gerust je verhaal, wij hebben een luisterend oor. Samen met de klant benoemen we het probleem van het dier en stellen waar nodig een behandelplan op.”

[OPLEIDINGSMOGELIJKHEDEN] De extraverte dierenartsassistent bij Dierenartspraktijk Scherpenzeel is een belangrijke schakel: "Het is een veelzijdige functie waar jij je liefde en interesse voor de dieren helemaal in kwijt kan. Erg belangrijk is jouw servicegerichtheid en enthousiasme, en dat je empathie toont bij een vraag of een probleem met een dier. Verder vinden we het fijn als je met het team en de klant meedenkt. Dat je proactief inspeelt op wat zich zoal dagelijks in de praktijk voordoet, want geen dag is hetzelfde. Je beantwoordt vragen van klanten, te vergelijken met triage bij een huisartsenpraktijk. Daarnaast help je in onze eigen apotheek en mag je bepaalde medicijnen/producten zelf afhandelen. Verder krijg je bij ons een goede begeleiding en zijn er uiteenlopende opleidingsmogelijkheden. Je kunt dus alle kanten op bij ons.”

Ben jij die enthousiaste proactieve dierenartsassistent die het bevlogen team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel komt ondersteunen? Ervaring als paraveterinair is een pre. Ervaring als apotheek-, dokters- of tandartsassistent is ook welkom.

Meer weten? Neem dan contact op via
E: info@dierenartsscherpenzeel.nl
T: 033-2778439
Facebook: dierenartspraktijkscherpenzeel
Instagram: DierenartspraktijkScherpenzeel
Of via Onze contactpagina.

12 juni 2023

Wij staan in het nieuwste magazine VET van Covetrus!

Wij staan in het nieuwste magazine VET van Covetrus met foto’s uit onze praktijk voor een mooie sfeerimpressie.

De nationale maand van het gebit
11 januari 2023

In februari is het weer de nationale maand van het gebit

De nationale maand van het gebit

Februari is de nationale maand van het gebit. De hele maand februari kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole.
Maak dus snel een afspraak!

Gebitsproblemen bij uw huisdier

Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende kwaal bij huisdieren. Maar liefst 8 op de 10 honden en katten ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen. Het is daarom belangrijk om de oorzaken te kennen, de symptomen te herkennen en te weten welke rol gebitsverzorging kan spelen in het verminderen van gebitsproblemen.

Oorzaken van gebitsproblemen bij hond en kat

In veel gevallen is tandplak de oorzaak van gebitsproblemen. Tandplak is een onzichtbaar laagje op de tanden, bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak kan in 24 uur omgezet worden in tandsteen. Het ruwe oppervlak van de tandsteen vormt vervolgens een ideale basis voor nieuwe tandplak- en tandsteenaangroei. Waar tandplak relatief gemakkelijk te verwijderen is door goede verzorging van het gebit, kan tandsteen alleen verwijderd worden door het onder algehele verdoving van de tanden af te schrapen. Tandplak kan zorgen voor ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen.

De nationale maand van het gebit

Hoe kunt u gebitsproblemen bij uw huisdieren herkennen?

Hoewel een groot aantal dieren last heeft van gebitsproblemen, kan het lastig zijn om de gebitsproblemen bij uw huisdier te herkennen. Een belangrijke aanwijzing kan zijn dat uw dier minder eet en voornamelijk droge brokjes laat staan vanwege de harde textuur van de brokjes. Daarnaast wordt vaak ten onrechte gedacht dat honden en katten van nature een slechte adem hebben, terwijl een slechte adem juist een indicatie kan zijn van een serieus gebitsproblemen. Ook een bruine aanslag op de tanden van uw dier wijst in veel gevallen op gebitsproblemen. Tenslotte zal uw huisdier zich in sommige gevallen anders gedragen, bijvoorbeeld afstandelijker.

Gebitscontrole bij de dierenarts

Als uw trouwe huisgenoot last heeft van één of meerdere genoemde kenmerken, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole en eventuele verdere behandeling.

Maak dus snel een afspraak!


13 december 2022

Houdt uw dier gezond en voorkom onnodige kosten

Goede zorg in dure tijden

Alles wordt duurder vanwege inflatie, duurzaamheid én oorlog, dat merken we allemaal. Maar waar kun je bezuinigen en waar niet? Voor mensen met weinig financiële buffer (en hun huisdieren) is dat een steeds groter wordend probleem. Soms leiden verkeerde bezuinigingen juist tot hogere kosten i.p.v. een besparing. Een interessant artikel in de NRC "Dierenbezitters in geldnood... en dan komt er opeens dat spoedgeval" beschrijft voorbeelden van moeilijke keuzes waar mensen voor komen te staan.

Voorkomen is beter dan genezen

Eén van de oplossingen is een Diergezondheidsplan. Met een diergezondheidsplan houden we uw dier goed in beeld en kunnen complexe problemen voorkomen of tijdig worden behandeld, wat uiteindelijk scheelt in leed én kosten. Wees transparant en we zoeken samen met u een oplossing.

Diergezondheidsplan (hond / kat)

Om uw dier op een betaalbare manier gezond te houden bieden wij het Diergezondheidsplan aan.

Voordelen:

 1. Geen consultkosten meer.
 2. Vaccinaties vanaf 25 euro.
 3. Op alle diergeneeskundige handelingen 10% korting.


Meer over het Diergezondheidsplan »

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

09 juni 2021

Vaccinate 4 Africa

Van 7 t/m 13 juni doneert Dierenartspraktijk Scherpenzeel €2,50 per gezette vaccinatie aan Dierenartsen Zonder Grenzen (dierenartsenzondergrenzen.nl).
Dus als u deze week nog uw dieren laat vaccineren draagt u ook automatisch bij!

Maak dus snel een afspraak!

Vaccinate 4 Africa


15 juni 2020

WINACTIE! Stuur ons een vakantiekaart/foto

Kunnen we deze zomer op vakantie in het buitenland? Of gaan we in "coronatijd" Nederland (her-)verkennen? Ons team is benieuwd naar de avonturen van u, maar vooral ook die van uw huisdier! Uit logeren bij vriendjes? Mee de bergen in? Lekker graven en zwemmen aan het strand? Wij ontvangen graag een leuke vakantiefoto. De leukste foto wint een professionele fotoshoot!

Stuur ons een kaart of foto van jouw huisdier op vakantie vóór 1 oktober 2020 en wij belonen de leukste inzending met een professionele fotoshoot van baasje en huisdier. Wij zullen de inzendingen in onze praktijk ophangen waar ze de wachtkamer.

Lees ook vakantieverhalen van andere dieren en hun baasjes en bekijk onze huisdier-vakantiechecklist voor als u op vakantie gaat met uw huisdier.

Doe mee, en win!10 April 2020

Vaccinatie Spreekuur Konijnen op Woensdagmiddag 15 en zaterdag 18 april

Vaccinatie Spreekuur Konijnen

Zoals u misschien weet komen er twee gevaarlijke besmettelijke ziekten voor bij konijnen, namelijk Myxomatose en VHD.

Deze ziekten zijn vrijwel altijd dodelijk en verspreiden zich snel en gemakkelijk door direct contact tussen konijnen onderling, insecten, ontlasting en/of besmette gebruiksvoorwerpen, maar ook door het eten van vers geplukt gras, dat is besmet door wilde konijnen.

Gelukkig is er sinds enkele weken een vaccin dat tegelijkertijd tegen deze ziekten beschermt. Het hoeft maar eenmalig te worden gegeven en geeft een bescherming van een jaar. Het beste moment voor deze vaccinatie is in het voorjaar.

Ter introductie organiseren we volgende week woensdag en zaterdag (15 en 18 april) een apart konijnen-spreekuur waar eenmalig uw dier kan worden gevaccineerd voor een tarief van 38,50.

Maak daarom snel een afspraak voor deze vaccinatie-spreekuren, dan is uw konijn het komende seizoen weer optimaal beschermd.

Het team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel

Konijn


25 maart 2020

Dokter Gregorius wat doen wij?

WIJ ZIJN GEOPEND tijdens de Corona situatie

De nationale maand van het gebit

De praktijk is normaal geopend! Wel hebben we een aantal maatregelen genomen zoals:

 • ruimere openingstijden om de drukte te spreiden en de infectiedruk te verlagen
 • consult alleen op afspraak
 • één begeleider per dier
 • één dier per consult
 • handen ontsmetten bij binnenkomst en vertrek

Daarnaast is het plezierig dat honden schoon zijn als op het spreekuur komen en dat katten in een schoon kattenmandje naar de praktijk komen.

Wanneer u niet zelf naar de praktijk kunt komen dan komen we in deze uitzonderlijke tijd naar u toe.

Voor vragen bel ons gerust op het gratis telefonisch spreekuur 's morgens van 8 tot 10.

Pas goed op uzelf, uw dier en elkaar!


Met vriendelijke groet,

Het team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel


Plan een afspraak!16 januari 2020

Dierenarts Scherpenzeel steunt Karel de kater

Tot en met maart, korting op het castreren van de kater en het steriliseren van de poes

Superschattig, die jonge katjes, maar voor je het weet heb je het hele huis vol én worden ze groot. Tijdens de "Karel de kater" actieperiode (t/m maart) geldt een korting op het castreren van de kater en het steriliseren van de poes. Karel de kater is een actie om het "kattenoverschot" te beperken en zwerfkatten te voorkomen.
Gedurende deze maand doen wij onze duit in het zakje door de behandelingen tegen een gereduceerd tarief uit te voeren.

Bekijk hier de tarieven

15 oktober 2019

En de winnaar van de vakantiefoto WINACTIE is?

Lees wie er gewonnen heeft en bekijk alle inzendingen. Wie is de winnaar van de professionele photoshoot?

Bekijk de winnaar en inzendingen!Juni 2019

Vakantieperikelen

De vogeltjes fluiten, het voorjaar staat voor de deur en de zomer is in aantocht. Voor ons en onze huisdieren is dit een leuke tijd, omdat er meer tijd is om naar buiten te gaan, te recreëren of om op vakantie te gaan.

Voor dieren is het een spannende tijd; mogen ze mee of moeten ze thuis blijven? Gaan ze uit logeren bij vrienden of kennissen of gaan ze naar een dierenpension?

Hoe de vakantie voor hond of kat ook gaat verlopen het vraagt van ons in ieder geval een goede voorbereiding.

Vaccinaties voor het buitenland

Mee op reis betekent vaak aanvullende vaccinaties voor het buitenland, zoals bijvoorbeeld een verplichte hondsdolheid-enting. Maar ook een extra behandelingen tegen wormen, teken en vlooien horen bij het vakantieritueel.

Zuid-Europa

Wanneer de vakantiedagen worden doorgebracht in het zuiden van Europa is het noodzakelijk om onze trouwe viervoeters te beschermen tegen de daar aanwezige zandvliegen en extra alert te zijn op teken, omdat de zuidelijke teken een aantal vervelende ziekten kunnen overbrengen. Een extra teken-vaccinatie is daarom naast tekenpreventie d.m.v. verschillende bestrijdingsmiddelen zeker aan te bevelen.

Dierenpaspoort

Wanneer hond of kat mee de grens overgaat dient u in het bezit te zijn van een internationaal dierenpaspoort met daarin geldige vaccinaties en uw huisdier moet kunnen worden geïdentificeerd door middel van een micro-chip.

Snelle hereniging met micro-chip

Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers! Het is altijd handig en verstandig om elk huisdier uit te rusten met een micro-chip. Mochten ze per ongeluk ontsnappen, weglopen of verdwalen dan kunnen ze vaak toch weer snel worden herenigd met hun baasjes.

Dierenpension

Voor een dierenpension geldt de verplichting dat elk dier zijn jaarlijkse cocktail moet hebben gehad, inclusief een vaccinatie die bescherming biedt tegen besmettelijke hondenhoest (kennelhoest). Katten moeten geënt zijn tegen kattenziekte en niesziekte. Soms wordt er naar een aanvullende Bordetella-vaccinatie gevraagd.

Heeft u nog vragen?

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u ons altijd bereiken op het nummer van Dierenartspraktijk Scherpenzeel (033-277 84 39). Ook de website van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) biedt veel informatie over vakantie met huisdieren.

Vakantie-Vaccinatie-Spreekuren

Om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken organiseren we een aantal Vakantie-Vaccinatie-Spreekuren waar u ook met al uw vragen terecht kunt. De eerste is op zaterdag 22 april. Maak hiervoor snel een afspraak want de ervaring leert dat de spreekuren snel vollopen. Overigens vaccineren we op de genoemde spreekuren tegen een gereduceerd tarief.

Het team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel

Vakantie Vaccinatie Spreekuren12 november 2018

Novembermaand Diabetesmaand

Diabetes is niet alleen een ziekte voor mensen, maar komt ook voor bij huisdieren. Sugar & Spike leggen je uit hoe je suikerziekte bij je huisdier kunt herkennen. Heeft uw huisdier deze symptomen neem dan contact op met uw dierenarts voor een onderzoek.

Sugar & Spike aflevering 1: Herken Suikerziekte

Sugar & Spike aflevering 2: Bezoek aan de Dierenarts

28 januari 2017

Zouden we onze huisdieren moeten verzekeren tegen diergeneeskundige kosten?In onze praktijk wordt deze vraag vaak gesteld. De overweging is vaak, dat wanneer er geld opzij wordt gelegd voor de medische kosten van uw huisdier, dat voldoende zou moeten zijn voor de gewone diergeneeskundige behandelingen. Jaarlijks variëren de gemiddelde diergeneeskundige kosten ongeveer (afhankelijk van grootte en leeftijd) tussen de 250 en 300 Euro per jaar. Dus, door wat geld opzij te leggen zou dat goed te doen zijn.

Omdat diergeneeskunde volop in ontwikkeling is en de mogelijkheden om te behandelen enorm groot zijn hoeft het genezingsproces daar niet op vast te zitten. Helaas zijn de kosten van een behandeling vaak wel een beperkende factor met vaak veel emoties en verdriet tot gevolg.

Om enkele voorbeelden te noemen: de rekening voor een hond met een huidproblemen kan over een periode van 3 jaar oplopen tot meer dan 5200 Euro. Een gewrichtsproblemen loopt al gauw op tot boven de 3500 Euro. Maar ook een simpel, steeds terugkerend, oorprobleem kan behoorlijk in de papieren lopen. Net zoals een aanvullend diagnostisch onderzoek, vaak noodzakelijk om een passende diergeneeskundige behandeling te kunnen starten.

Bovenstaande voorbeelden gaan meestal ver uit boven het gespaarde budget. Dat is jammer want u zou wel heel graag uw huisdier willen laten behandelen. In die gevallen biedt een verzekering uitkomst. Voor een vast bedrag per maand heeft u de extra hoge diergeneeskundige kosten dan goed afgedekt.

Wij adviseren u dan ook om in ieder geval aan een huisdieren-verzekering te denken en de voor en nadelen goed op een rijtje te zetten. Ongetwijfeld blijven er dan nog vragen over. Daarvoor kunt u ons altijd op ons gratis telefonisch spreekuur bellen of we maken een afspraak met u in de praktijk om uw vragen in een persoonlijk gesprek te beantwoorden. We horen graag van u.

Het team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel.
23 september 2016

Zaterdag 1 oktober 2016: Landelijke Open Dag Dierenartsen

Dierenartspraktijk Scherpenzeel zet deur open voor publiek

Hoe weet je of jouw huisdier happy is? Dat is het thema van de Landelijke Open Dag Dierenartsen op zaterdag 1 oktober a.s. Verschillende dierenartsenpraktijken door heel Nederland zetten op deze dag de deuren open voor publiek. Door middel van rondleidingen, workshops , demonstraties en andere activiteiten zullen de dierenartsen laten zien wat zij, maar ook diereigenaren zelf, kunnen doen voor de gezondheid en het welzijn van dieren.

De Landelijke Open Dag Dierenartsen (LODD) is een jaarlijks terugkerend evenement, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Het is voor het publiek een unieke mogelijkheid om eens verder te kijken dan de wacht- en behandelkamer. Ook dit jaar zijn er een aantal enthousiaste dierenartsen die graag meer willen uitleggen over hun beroep, de praktijk en wat zij voor dieren en hun eigenaren kunnen betekenen.

Dierenartspraktijk Scherpenzeel neemt ook deel aan deze Landelijke Open Dag en is Zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur voor een ieder geopend. De toegang is gratis, dus kom tijdens de LODD langs bij ons langs en hoor of jij je eigenaar kan noemen van een blij huisdier!

Landelijke Open Dag DierenartsenMaandag 14 december 2015

Overname Praktijk voor Gezelschapsdieren Scherpenzeel

Geachte client van deze praktijk,

Marina Druijff heeft na 14 jaar met heel veel plezier in de praktijk te hebben gewerkt, besloten dat het tijd werd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze heeft daarom de stap gezet om de dierenartspraktijk over te dragen aan Alfred Braam.

Voor Belinda was dit een natuurlijk moment om de focus meer op haar andere functie als doktersassistente in het Diakonessenhuis te gaan leggen. Wendy Verschuur zal haar per 1 januari gaan opvolgen.

Alfred, Wendy en Larissa zullen de praktijk voortzetten op de wijze zoals u van Marina en haar team gewend was; met veel aandacht voor mens en dier.

Graag willen we Marina bedanken voor de gedreven en enthousiaste wijze waarop zij de praktijk aan de Willaerlaan in Scherpenzeel heeft gerund, waarbij Marina nog aangeeft u allen hartelijk te willen bedanken voor het in haar gestelde vertrouwen.

Met vriendelijke groet,

Marina, Alfred, Belinda, Larissa en Wendy
Dinsdag 15 december 2015 Bron: Scherpenzeelsekrant.nl

Alfred Braam nieuwe dierenarts in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Met een glimlach op zijn gezicht vertelt Alfred Braam over zijn vak als dierenarts. Een geboren en getogen Wageninger, jarenlang werkzaam geweest in het buitenland en nu neergestreken als dierenarts in Scherpenzeel. Hij nam de praktijk over van Marina Druijf. Braam en zijn team staan voor een gedegen en moderne dierenartspraktijk. "Met aandacht voor mens en dier."

Janneke Hek

Alfred Braam & Wendy Verschuur

Samen met Wendy Verschuur, paraveterinair (assistent dierenarts) en Larissa Renes, dierenartsassistente, is Braam aan de slag gegaan. Het doel is om de klant de deur uit te laten lopen met de wetenschap dat er aandacht was voor zijn of haar dier en voor de persoon. ,,We behoren niet tot de prijsstunters, zijn toegerust met moderne apparatuur en werken preventief. De rode draad bij Dierenartspraktijk Scherpenzeel is ziektes voorkomen door goed en gedegen advies te geven."

Nuchtere dierenarts

Braam was al jong gefascineerd door de diergeneeskunde. Vanaf een jaar of vijftien liep hij mee met een Wageningse dierenarts om het vak af te kijken. Na een studie diergeneeskunde in Utrecht viel alles op z'n plek. Hij omschrijft zichzelf als een nuchtere dierenarts. ,,Je hebt net zoveel met mensen te maken als met dieren in dit vak. Ik adviseer mensen waar nodig en dat advies kan soms ook zijn om niet tot in het oneindige te blijven behandelen. Ik maak altijd tijd voor het gesprek tijdens mijn consults."

Specialisatie

Dierenarts Braam heeft zich gespecialiseerd in de richting van tandheelkunde bij hond en kat. Hiervoor heeft de praktijk alle benodigde apparatuur in huis. Ook voor de behandeling van huidproblemen kunnen mensen bij deze praktijk terecht en voor castratie, sterilisatie en verwijdering van kleine tumoren.

Laagdrempelig

Regelmatig houdt Wendy Verschuur paraveterinair spreekuur waarbij er onder meer röntgenfoto's worden gemaakt, aandacht is voor mondhygiëne en EHBO voor dieren. Daarnaast kan de praktijk inspringen bij het begeleiden van gedragsproblemen en ook puppytrainingen behoren tot de mogelijkheden. Voedingsadvies is een belangrijke pijler voor Braam en Verschuur.

De praktijk heeft samenwerkingsverbanden met dierenartspraktijken in Leersum, Doorn, Woudenberg en Leusden.

De praktijk is op afspraak te bezoeken en is de gehele week geopend. ,,We vinden het belangrijk om laagdrempelig te werken en daarom kunnen mensen altijd even binnenlopen bij ons." Via de webshop, te vinden op www.dierenartspraktijk-scherpenzeel.nl, kunnen klanten onder meer dieetvoeding en medicijnen bestellen. Deze kunnen worden afgehaald op de praktijk tussen 8.00 en 18.00 uur.Afspraak maken

Maak direct online een afspraak.

U kunt ook telefonisch contact opnemen via 033 2778439.

Maak een afspraak »

Terug naarboven

Volg ons op facebook!Bekijk op Facebook