Tarievenoverzicht

Consulten

Het consult is het fundament van onze dienstverlening. De prijs van het consult is afhankelijk van het tijdstip waarop u een beroep op ons doet en het tijdsbeslag. Een gemiddeld consult duurt ongeveer 15 minuten, maar het kan ook korter of langer duren.
Tussen 8.00 en 10.00 bieden wij de mogelijkheid voor een gratis telefonisch consult.

Tariefopbouw

Het is een goed gevoel als je weet dat je niet teveel betaalt. Binnen onze praktijk hebben we daarom besloten om de tariefstructuur zo open mogelijk te maken. Alle tarieven worden omgerekend naar de voor u gereserveerde en gebruikte tijd waarbij we geen concessies doen aan kwaliteit en aandacht. Zo proberen we om met elkaar tot een eerlijk en oprecht tarief te komen.

Voor een praktijk is het altijd moeilijk om met vaste prijzen voor behandelingen te werken omdat we te maken hebben met een groot aantal variabelen. Denk daarbij aan de verschillende diersoorten maar ook aan de grote variatie binnen de verschillende soorten in bv grootte, gedrag, leeftijd, geslacht en conditie.

In principe werken we met 4 basis kwartiertarieven namelijk het:

 1. spreekkamertarief
 2. behandelkamertarief
 3. operatiekamertarief
 4. anaesthesietarief

Bovenop dit tarief komen de gebruikte materialen, de vaccins, gebruikte en verstrekte medicijnen, uitgevoerde testen, verbandmaterialen, bloed- ontlasting- en urineonderzoek en röntgenfoto's.

Een voorbeeld:

U komt met een plotseling kreupele hond. In eerste instantie zullen we dan proberen te achterhalen wat de oorzaak van het probleem is. Daarvoor komt u naar de praktijk voor een initieel consult. Dat duurt gemiddeld 15 minuten maar het kan ook meer of minder zijn. Soms is een aanvullend röntgenonderzoek noodzakelijk. Daaruit kan blijken dat er iets gebroken is. Dan kan er, afhankelijk van het probleem, een steun- of gipsverband worden aangelegd. Soms moet er worden geopereerd om pennen en platen aan te leggen.

Het kosten plaatje wordt dan:

 • Consult
 • Röntgenonderzoek
 • Behandelkamer voor gips of verband
 • Operatiekamer voor het zetten van de pennen of platen

Vaccinaties

Voor een optimale response en om risico's te vermijden controleren we, voordat we een vaccinatie geven, eerste de algehele gezondheidsstatus van uw huisdier. Voor de gezondheid check-up brengen we u afhankelijk van de hieraan bestede tijd een bedrag in rekening. We vaccineren altijd op maat, gebaseerd op de risico's die uw huisdier loopt en de beschermingsduur van de voorgaande vaccinatie. De vaccinaties worden aanvullend op het consult berekend en het te betalen bedrag is afhankelijk van de bestede tijd.

Wilt u meer weten? Vraag dan een prijsopgaaf aan of kom langs tijdens ons dagelijkse inloopspreekuur voor een goede inschatting. Ons werk met de dieren is maatwerk en o.a. doseringen en dierengedrag is niet geheel calculeerbaar.

Eens per maand hebben we zaterdags een vaccinatie spreekuur. Zie weekenddiensten

Dierenartspraktijk Scherpenzeel biedt daarnaast een preventieve diergezondheidspakket aan:

Preventief Diergezondheidsplan

Diergezondheidsplan

Ons motto is: "Voorkomen is beter dan Genezen" en dat brengen wij in praktijk m.b.v. ons diergezondheidsplan.

Goud

Voordelen:

 • De basis van goede
  preventieve zorg
 • Vaccinaties vanaf €30,-
 • Op alle diergenees-
  kundige handelingen 10% korting
 • 10% korting op vrije verkoop producten


vanaf €245,- per jaar
Goud »Afspraak maken

Maak direct online een afspraak.

U kunt ook telefonisch contact opnemen via 033 2778439.

Maak een afspraak »

Terug naarboven

Volg ons op facebook!Bekijk op Facebook